Septiņi ekonomiski auto modeļi


Foto: Freepik.com / prostooleh

Kurš no mums gan vēlas pārmaksāt, vai ne? Šis princips attiecas arī uz automašīnu pasauli, turklāt, ņemot vērā sadārdzinājumu teju ikvienā dzīves aspektā, ekonomiski auto modeļi tuvākajā laikā noteikti kļūs arvien pieprasītāki. Tāpēc šajā rakstā apskatīsim septiņas automašīnas, ar kurām pārvietoties iespējams īpaši izdevīgi!

Modelis #1: Volkswagen Golf

Ne velti Volkswagen ir tieši šāds nosaukums (tautas auto, tulkojot no vācu valodas) – teju ikviens no tā modeļiem izceļas ar draudzīgu cenu un lētu ekspluatāciju. Viens no labākajiem piemēriem noteikti ir Volkswagen Golf. Šai automašīnai ir ne tikai ekonomiski dzinēji, kas nozīmē zemu degvielas patēriņu, bet arī ļoti pieejama cena, it īpaši, ja tevi interesē lietoti vai mazlietoti auto.

Vēl viena būtiska nianse – Volkswagen Golf ir pārliecinoši populārākā automašīna Latvijā (2022. gadā Latvijā ir reģistrēti 31338 šī modeļa automobiļi), tāpēc, ja nepieciešams iegādāties kādu detaļu, to iespējams atrast ļoti ātri un par pievilcīgām cenām. VW Golf detaļas plašā klāstā atrodamas gan klātienes veikalos un servisos, gan internetā, sludinājumos un tā dēvētajos šrotos.

Modelis #2: Audi A1

Līdzīgi kā Volkswagen Golf, arī Audi A1 ir automašīna, kas aprīkota ar ļoti ekonomisku dzinēju. Tas gan nenozīmē, ka šis modelis nebūtu pietiekami dinamisks – ar tā jaudu būs vairāk nekā pietiekami, lai pārvietotos ne tikai pa lielpilsētu ielām, bet arī pa lielākiem un mazākiem ceļiem un šosejām. Daudzi cilvēki atzinīgi novērtē arī Audi A1 dizainu, aprīkojumu un braukšanas komfortu, turklāt, pateicoties automobiļa nelielajiem gabarītiem, ar to ir salīdzinoši viegli noparkoties arī pašās šaurākajās vietās.

Modelis #3: Honda Accord

Foto: Unsplash.com / Chris Liverani

Viens no izturīgākajiem un uzticamākajiem automobiļiem tirgū, kas izceļas arī ar ekonomisku degvielas patēriņu. Pieejamas ir arī Honda Accord automašīnas ar hibrīda dzinēju; kā zināms, tie ir ļoti ekonomiski auto modeļi, kas sevī apvieno labākās īpašības no automašīnām ar iekšdedzes dzinējiem un elektromobiļiem.

Modelis #4: Volkswagen Jetta

Vēl viens ekonomisks automobilis no Volkswagen saimes, kas, starp citu, dažkārt tiek dēvēts par jau pieminētā Volkswagen Golf brālēnu ar reālu bagāžas nodalījumu. Neraugoties uz lielāku automašīnas izmēru, VW Jetta piedāvā maciņam draudzīgu degvielas patēriņu, pārspējot arī vairākus savus tiešos konkurentus kompakto auto klasē šajā rādītājā.

Modelis #5: Kia Forte

Forte ir Korejiešu zīmola Kia saimes vidusceļš starp nelielo Kia Rio un visai plašo Kia K5. Kia Forte degvielas patēriņš ir patīkami zems neatkarīgi no braukšanas apstākļiem, taču īpaši labus rezultātus automobilis uzrāda, pārvietojoties pa šoseju. Tajā pašā laikā Kia Forte izceļas ar pievilcīgu dizainu un modernu komplektāciju.

Modelis #6: Nissan Versa

Foto: Unsplash.com / Tigran Hambardzumyan

Par labu Nissan Versa runā vairāki aspekti. Pirmkārt, paši jaunākie Versa modeļi no 2021. gada ir piedzīvojuši vairākus būtiskus uzlabojumus, kas rezultējas ļoti patīkamā braukšanas pieredzē. Otrkārt, neskatoties uz to, vai tavā rīcībā ir pati jaunākā vai lietota Nissan Versa, būsi patīkami pārsteigts par zemo degvielas patēriņu (jaunajiem modeļiem tas ir īpaši zems, ja automobilis aprīkots ar automātisko ātrumkārbu). Treškārt, Nissan Versa ir ļoti bagātīgs aprīkojums (tas gan, protams, atkarīgs no konkrētā modeļa un tā aprīkojuma paketes). Ceturtkārt, Nissan Versa izceļas ar patīkami zemu cenu neatkarīgi no tā, vai tevi interesē jauns vai lietots modelis.

Modelis #7: Toyota Corolla

Toyota Corolla sevī apvieno vairākas priekšrocības, kas vienkopus vienā automobilī parasti nav pieejamas. Attiecīgais modelis izceļas ne tikai ar zemu degvielas patēriņu un draudzīgu cenu, bet arī eleganti atturīgu dizainu, kas neatpaliek no daudzām krietni dārgākām automašīnām. Arī automobiļa aprīkojums ir patīkami daudzpusīgs un moderns.

Tevi interesē ekonomiski auto, kas ne vien patērē maz degvielas, bet arī izceļas ar patīkami zemu cenu? Tad esi nonācis pareizajā vietā – Auto Tirgū pieejami mazlietoti un lietoti auto plašā klāstā. Ikviens automobilis pirms nonākšanas tirdzniecībā tiek pārbaudīta, lai pārliecinātos, ka tas ir darba kārtībā, turklāt saviem klientiem piedāvājam auto garantiju. Dāvanā saņemsi riepu komplektu, turklāt Auto Tirgus no savas puses apmaksās ne vien reģistrācijas izmaksas, bet arī OCTA polisi pirmajam mēnesim.
Izvēlies sev piemērotāko auto un brauc to apskatīt uz vietas – atrodamies Rīgā, Granīta ielā 2!